A beadott pályaműveket – most először – ismert nemzetközi szakemberekből és a hazai szakmédia képviselőiből álló zsűri értékeli.

AZ ELBÍRÁLÁS FŐBB SZEMPONTJAI

  • A pályázott munka eredetisége, kreativitása
  • A pályázott munka érthetősége, átláthatósága
  • A kivitelezés minősége, a pályázott munka esztétikai és funkcionális minőségének összhangja
  • Az étlap- és itallapdesign kategóriában a pályázott munka regionalitása, helyi jellemzőinek, gasztronómiájának előtérbe helyezése
  • Az étlap- és itallapdesign kategóriában a benyújtott munka belső tartalma (a konyha specialitásainak bemutatása; különleges fogások, napi ajánlatok, vegetáriánus ajánlatok, gyerekmenük), annak megfelelő kivitelezése (olvashatóság, érthetőség, képek, szöveg)

HOGYAN TÖRTÉNIK AZ ÉRTÉKELÉS?

  • Valamennyi érvényes pályázati anyagot a nevezési határidő után szakértő zsűri bírálja el az online felületen, 1-től 10-ig terjedő skálán értékelve azokat.
  • A zsűri a beérkezett nevezésekből minden kategóriában nyilvánosságra kerülő rövidlistákat alakít ki.
  • A zsűri fenntartja a jogot arra, hogy egyes kategóriákban – elegendő nevezés vagy megfelelő színvonal híján – ne válasszon győztest, vagy akár rövidlistát se állítson össze.
  • A zsűri fenntartja annak jogát, hogy a megítélése szerint nem megfelelő kategóriába érkező nevezéseket átirányítsa egy másik kategóriába.

ZSŰRIELNÖK

Varró Zoltán

dizájner, belsőépítész

Varró Design

Varró Zoltán a VarroDesign tulajdonosa, több mint 20 éve kezdte munkásságát. Hosszú út vezetett a nemzetközi elismerésekig. Sikereit az elmúlt évtizedek kitartó munkájának eredményeként értékeli.

A VarroDesign nevéhez fűződik többek között az Aria Hotel Budapest, a Cascade Barlangfürdő Demjénben, az Émile Étterem, a Buda Gourmet by Príma és a prágai Gourmet Pauza. A német JAB Anstoetz, a világ legnagyobb lakástextil cége Varró Zoltánt kérte fel luxusmárkája a Grandezza 2016-os kollekciójának megtervezésére. 2015-ben Hong Kongban a World Luxury Hotel Awardson a VarroDesign által tervezett noszvaji Oxigén Hotel és Zen Spat választották a világ legjobb erdei luxus hoteljének (2015 Winner Global Luxury Forest Hotel). Londonban a Boutique Hotel Awards-on Európa Legjobb Wellness Spája (Europe's Best Wellness Spa) díjat kapta az Aria Hotel Budapest. Tavaly New Yorkban a Waldorf Astoriában a Gold Key Awards-on az Aria Hotel Budapest három kategóriában is finalistaként végzett (Best Hotel Luxury, Best Guest Room Luxury, Best Lobby Luxury).

Varró Zoltán tervező 2016 novemberében New Yorkban vette át vendéglátóipari design legrangosabb elismerését.

A Gold Key Award for Excellence in Hospitality Design, a vendéglátóipari design kiválóság díja,  a szakma legnagyobb presztízzsel rendelkező elismerése, amelyet minden év novemberében a New York-i Waldorf Astoria Grand Ballroomjában adnak át 1000 fős gálavacsora keretén belül. A díj a legnagyobb hatású és leginnovatívabb design munkákat jutalmazza a vendéglátóipar összes szektorában. Megszokott, hogy a New York-i gálára a hotel design legfontosabb városaiból kerülnek be hotelek: New Yorkból, Chicagóból, Los Angeles-ből, Londonból, Amszterdamból, Torontóból, Hong Kongból vagy éppen Pekingből.A VarroDesign egyik munkája, a Science Hotel Szeged a Legjobb Lobbi díját nyerte meg a gazdaságos, koncentrált szolgáltatást nyújtó szállodák kategóriájában (Best Lobby Budget/Focused Service). Ezzel olyan versenytársakat hagyott maga mögött mint a portlandi Ankrom Moisan munkája, a MOXY Phoenix (Tempe, Arizona), a Hong Kong-i CL3 Architects Ltd. tervezte Shinjuku Prince Hotel (Tokyo), a torontói DesignAgency pályázata, a Generator Amsterdam.

2017-es Travelers’ Choice Awards keretében a TripAdvisor utazói a világ legjobb szállodájának választották az Aria Hotel Budapestet. Zene által inspirált dizájn, exkluzív rooftop bár és odaadó vendégszeretetet – ezek a fordulatok tértek vissza legtöbbször az utazók kommentjeiben, amikor az Aria Hotel Budapestet értékelték.

ZSŰRITAGOK

Ács Erzsébet

elnök

Lakberendezők Országos Szövetsége

Közgazdaságtudományi Egyetemet végzett közgazdász. 1997-től dolgozik lakberendezőként. 2008-tól a vezetőség tagjaként részt vett a Lakberendezők Országos Szövetsége irányításában, majd 2010-ben a tagság megválasztotta elnöknek. Projektvezetőként több éve szervezi a Szövetség hazai kiállításait. Elnöki munkája mellett lakások, házak, irodák és üzletek tervezésével foglalkozik. Az általa vezetett két kiállítási projekt az év Lakberendezője pályázaton a szakmai zsűri különdíját kapta.

Adele Gutman

Vice president

USA New York, Library Hotel Collection

Adele Gutman több, mint 30 éves tapasztalatot szerzett már vendéglátóipari marketing területen. Több, mint 17 éve dolgozik közösen Henry Kallan hoteltulajdonossal a Library Hotel Collection láncon belül sales, marketing, pr, online marketing, brand kommunikációs területen. Ms. Gutman törzstagja és előadója nemzetközi vendéglátóipari konferenciáknak beleértve a HSMAI eseményeket, TripAdvisor mester kurzusokat és webinarokat. Neki köszönhetően a Library Hotel Collection ingatlanjai több, mint egy évtizedig tartották helyüket a TripAdrvisor top 10 listájában. Sőt egy alkalommal a legjobb top 4 helyet csak a Library Hotel Collection NYC ingatlanjai foglalták el, melyre azóta sem volt példa egy szállodaláncnál sem. A „service is marketing” megközelítésnek köszönhetően 2017-ben az Arai Hotel Budapest a TripAdvisor utazóinak értékelése alapján megkapta a világ elsőszámú hotele elismerést.

Bakody Katalin

igazgató

JAB Csoport

Eredetileg közgazdász végzettségű, a textiliparhoz 1995-ben csatlakozott, az akkori Gardénia keretein belül, ahol a marketing- majd az értékesítési területet vezette. Mivel a magyar cégnek erős német kötődése volt, amikor 2008-ban a német JAB-Csoport Magyarországra érkezett, a Gardénia Gardisette márkája is szerepelt a kezdetektől portfóliójában. Kezdetben a szaküzletek számára értékesített az alapvetően függönygyártó cég, majd, mivel a Danubius kiemelt partnere volt – ezzel kezdődött a közületi szektoron belül a szállodák felé az értékesítési boom. Ma a JAB-Csoport magyarországi képviselete piacvezető a hazai hoteltextíl ágazatban – ahogy Európán belül az anyacég is -, és a magyar piacon kívül osztrák és horvát területen is értékesít. A folyamatosan terjeszkedő és dinamikusan növekvő magyarországi képviselet vezetője Bakody Katalin. Aki örömmel vesz részt a szállodás-, éttermes design verseny zsűrijében immár több éve, mert izgalmas számára felfedezni, hogy a benyújtott pályázat alapján mi a fontos az adott háznak, mi a koncepciója. Sok éves tapasztalata alapján megállapítja, még kevés idehaza a merész ötletek megvalósításának módja, ennek egyrészt anyagi háttere van, másrészt a hazai szálláshelyek tervezői inkább a biztonságos vonal mellé teszik le voksukat. 

David Mulin

F and B director

France, St. Reggis Hotel Punta Mita

Elismert hoteles kiemelt tapasztalatokkal luxusláncok irányításában, food and beverage menedzsmentben és többszörösen szakértője 5*-os szálloda nyitásának, amivel David elérte, hogy ikonikus hoteleit mára jelentős eredményeiről ismerjük a szállodiparban. David dolgozott már számos szeniori pozicíóban a világ minden területén. (A Four Seasons Hotel George V Párizsban, A Dorchester Hotel Londonban, A Taj Mahal Palace Mumbai-ban, One&Only Reethi Rah a Maldív-szigeteken, One&Only the Palm Dubaiban és a St. Regis Punta Mita Hotelben. Mexikóban.) A tudás és tapasztalatok megosztásának folytatására irányuló törekvés mellett Davidet az emberiség iránti szenvedély és a tökéletességre törekvés hatja.

Kassitzky Attila

kommunikációs igazgató

MTÜ

Katusak-Huzsvar Péter

General Manager

Hungary, W Hotel Dubai

Katusak-Huzsvar Péter számára a vendéglátóipar nem szenvedély, több annál, egy életmód. Ezt jól mutatja, hogy 3 évtizedes karrierútja során olyan különböző régiókban dolgozott, mint Magyarország, Németország, Qatar, Oroszország, Kína, jelenleg pedig bázisa az Egyesült Arab Emírségek. Most Dubaiban tevékenykedik a W Al Habtoor City General Manager-eként. 

Katusak-Huzsvar tíz éve dolgozik már a W brand-nek. Dubai előtt ő volt a W Guangzhou Hotel General Managere Kínában, ahol egy lenyűgöző stílusú lifestyle hotelt nyitásában vett részt. Valamint sikeresen nyitott W Hotelt Szentpéterváron szintén general manager-ként és Qatarban W Doha Hotelt ügyvezetőként. Katusak-Huzsvar egész gyermekkora alatt lenyűgözték a kifinomult és nagyszabású luxushotelek, melyek inspirálták őt, hogy főiskolán cateeringre, kereskedelemre és turizmusra specializálódjon hazájában, Magyarországon. Ezt követően master diplomát szerzett nemzetközi tanulmányok szakon a Pécsi Egyetemen. 
 

Krémer Julianna

Művészeti vezető

PPH Media

Tanulmányait a Kazakh National Academy of Arts-ban kezdte, majd a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (MOME) diplomázott. Etikett és protokoll mesterképzésen is részt vett, Budapesten. Korai éveiben a LOWE GGK Hungary art directora volt.

Martinkó József

főszerkesztő

Octogon

Monica Ortiz

Director of Rooms

Mexico, Rosewood Mayakoba Resort

Monica Ortiz már 20 éve elismert szakember a hotelesek világában. Olyan luxus márkáknak dolgozott, mint a Ritz-Cartlon, One&Only Hotels&Resorts, jelenleg pedig a mexikói Rosewood Mayakoba Rooms&Guest Services vezetője. Ebben világszinten megszerzett tapasztalatai segítik, melyeket, az USA-ban, Dél-Afrikában, a Maldív-szigeteken, a Bahamákon és a szülővárosában Mexikóban szerzett. „Imádom, hogy bejárom a világot és közben különleges kapcsolatokat kötök az emberekkel, kultúrájukkal, történelmükkel, konyhájukkal a streetfood és az előkelő éttermeket is beleértve. Imádom a karrierem, hogy olyan projekteket és csapatot vezethetek, melyek segítségével még jobb hellyé tehetjük ezt a világot magunknak és a jövő generációinak egyaránt.”

Pásztor Erika Katalina

főszerkesztő

epiteszforum.hu

Művész-vállalkozó, aki gondolatokat, projekteket, csapatokat és (időnként) szervezeteket épít társadalmi és kommunikációs kérdéseket érintő, multidiszciplináris, kreatív munkák során. Egy kortárs „cyber-hurkoló” munkás(nő), aki gondolatokat, embereket és módszereket köt össze új technológiák felhasználásával. Építészetet, vizuális és üzleti kommunikációt tanult, majd intermédia művészetből szerzett doktori fokozatot 2007-ben. Művészeti kutatómunkája arra irányul, hogy absztrakt, rejtett kapcsolatok és folyamatok új reprezentációs formáit tárja fel és mutassa be művészeti és design projektjei, egyetemi oktatói és publicisztikai munkája során. Építészmérnökként végzett a BME-n, majd a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem videó szakán, mint audiovizuális tervező. A Corvinus Egyetem Vezetőképző Intézetének posztgraduális képzésének keretében üzleti kommunikációt tanult, majd 2007-ben a Magyar Képzőművészeti Egyetemen szerzett intermédia doktori fokozatot. 1995-1998 között az első magyar komputer animációs cég, a Wonderland Stúdió művészeti vezetője volt. 1998-ban elsők között alapított önálló média design vállalkozást Magyarországon, majd 2000-ben megalapították az epiteszforum.hu-t az építészkritikus Vargha Mihállyal (1952-2010) közösen, aki haláláig (2010. március 8.) a lap főszerkesztője volt. Pásztor Erika Katalina 18 évig tanított a MOME videó szakán, aminek 2003-2006 között vezetője volt. A BKF Média design szak alapító oktatója, a szakot az ő programja és irányítása alatt akkreditálták 2009-ben. Médiaművészeti és design munkássága igen sokrétű, videóktól, televíziós arculatoktól kezdve multimédia- és webes felületekig és alkalmazásokig, interaktív installációkig terjed. 2010 óta az epiteszforum.hu főszerkesztője, stratégiai vezetője - és természetesen in-house designere, videósa, szerzője. 

Szigeti Péter

tartalomfejesztési vezető

PPH Media

Korábban 7 éven át a Kreatív kommunikációs szaklap főszerkesztője volt.

Vágó Ágnes

felelős szerkesztő

Vendég&Hotel

A Gastro Design verseny kitalálója, elindítója. Több mint tizenöt éve dolgozik a szállodás, éttermes szegmenst érintő kiadványok területén, mellette könyvei is megjelentek. 

Főtámogató:Az év HotelDesign lobbija díj támogatója: Digitális innovációs különdíj támogatója: 

Kiemelt támogatóink:

​​​​​​​

Partnerünk:

​​​​​​​​​​​​​​


Kapcsolat:

Légrády Edit
​senior event manager
legrady.edit@pphmedia.hu
+36 1 430 4563